Allmän information novemberfesten

KÄRA STORA FEST

Tack för ert engagemang i era barn, er klass och kristofferskolan. Arbetet med novemberfesten bygger en social trygghet hos elever och vuxna, vi lär känna varandra och varandras barn vilket är väldigt värdefullt för alla andra sociala situationer i skolan och i stort. Överskottet från novemberfesten går tillbaka till skolans elever på olika sätt, föräldraföreningen tar varje år motioner och förslag hur dessa pengarna ska fördelas och tillsammans bestämmer vi under hur. Pengarna ska på bästa sätt ge guldkant på tillvaron för eleverna. 

Att tänka på:

  • Kristofferskolan är en nötfri skola. Ingenting som tillverkas till Novemberfesten får innehålla nötter av något slag, inklusive jordnötter.

  • Med anledning av allergier får det inte finnas några grenar med barr inomhus (t ex julgranar eller kransar med tallris)

  • Allt som säljs och skall ätas behöver förses med en innehållsdeklaration. Tänk på att skapa med kvalité, det gäller såväl utsmyckningar som det som skall säljas.

  • Kom ihåg att ha roligt och pyssla/baka/tänk tillsammans med föräldrar och elever i de klasser som ni representerar

  • En viktig poäng med Novemberfesten är att man ses utanför den vanliga hämtningen/lämningen och på föräldramöten


Tider att förhålla sig till 2022

  • Byggandet av Novemberfesten börjar kl 16 på fredagen den 18/11 och kl 20 öppnar föräldrapuben som arrangeras av Föräldraföreningen.

  • Klasserna presenterar sin aktivitet under högtidliga former på den festliga invigningen som går av stapeln på dansbanan kl 12 på lördagen.

  • Klasserna ordnar sina aktiviteter så att de kan öppna kl 12 på lördagen respektive söndagen. De som öppnar på lördagen respektive söndagen rekommenderar vi att de startar kl 11 för att ha tid att städa, vädra, piffa och ställa iordning.  

  • Novemberfesten stänger för försäljning kl 17 på lördagen, därefter städar alla klasser sitt städ-område så schemalägg de som stänger till kl 18.  

  • Kl 16 på söndagen genomför klass 6 lykttåget och då avslutas försäljningen. Klasserna ställer i ordning ”sina” klassrum och städ-områden på söndagskvällen och ser till att få ok från Städpatrullen innan man lämnar Novemberfesten.

Alla föräldrar och eller vårdnadshavare med barn på skolan är medlemmar i Kristofferskolans Föräldraförening.
Lilla fest består av liten skara på
6 personer. Dessa sex personer koordinerar, kommunicerar och samverkar med KFF, skolan och framförallt Sora fest. 

Stora fest består av
2 föräldrar från varje klass, varje år kan dessa bytas ut och nya föräldrar ta ansvar.
IMG_1268.HEIC
IMG_0435.HEIC
IMG_0477.HEIC
IMG_0431.HEIC